Mistrovství ČR v Canopy Pilotingu proběhlo při závodu Pink Open v Klatovech

Při závodech Pink Open v pilotáži padáku neboli v canopy pilotingu, které proběhly v datech 14.-17.8.2019, byli vyhlášeni i čeští mistři.

Pink Open je dnes už tradiční světovou soutěží v canopy pilotingu. Letos se jí účastnilo 80 závodníků ze všech koutů světa, a i když počasí nebylo ideální, díky výborné organizaci se během dvou a půl dne zvládlo odskákat plný program devíti kol a navíc jedno extra kolo pro zábavu závodníků i obecenstva.

V rámci Pink Open si čeští reprezentanti v silné světové konkurenci na medaile nedosáhli, ale protože se zároveň vyhlašovalo nejen Mistrovství Velké Británie, Německa, Nizozemí, ale i České republiky, se zlatem na krku ze závodů odjížděl Petr Měšťák, stříbrným českým mistrem se stal Mark Rahbani a bronz získal Michal Procházka. 

Závody měly pro české reprezentanty ale i stinnou stránku. Náš reprezentant Honza Kubeš byl pro silný náraz na vodu při přistání odvezen helikoptérou do nemocnice. Naštěstí nedošlo k vážnému zranění a přejeme mu, aby se brzo zotavil.

Dalším závodem, na který se naši reprezentanti v canopy piloting chystají, je listopadový Světový pohár v Pretorii, v Jižní Africe.

Text: Šárka Ferrerová