První soutěž Moravského poháru Slezské kopačky – ideální podmínky na závodění

První soutěž Moravského poháru 2017 „Slezské kopačky“ proběhla v sobotu 3.6. za ideálního počasí a v posledních letech s průměrným počtem osmnácti závodníků. Některá družstva byla vinou zranění a nemocí oslabena neúčastí svých tradičních členů, takže tím trochu utrpěla kvalita soutěže družstev. Přesto se tradičně zúčastnili závodníci z Polska a dokonce i jeden závodník z Ukrajiny.

5 kol soutěže družstev proběhlo ve skvělé atmosféře, ideálních podmínek a díky prvním dvěma družstvům byla tato soutěž dramatická do posledního kola. To rozhodlo o vítězství Polského družstva před Beruškami z Hranic a třetími Supi z Ostravy.

Do soutěže jednotlivců se nejlepších 12 závodníků rozdělilo do dvojic a vyřazovacím způsobem dle předem daného pavouka se vždy lepší z dvojice probojoval do dalšího kola. Do tříčlenného finále se tak probojovali dva závodníci z Polska a Roman Fousek, který nakonec finálový seskok ovládl a celou soutěž vyhrál. Kompletní výsledky jsou přiloženy.

Soutěž byla zakončena skvělým večerem u piva a masa. Velký dík patří pořadatelům soutěže ze Slezského Aeroklubu Zábřeh, kteří se tradičně zhostili pořadatelství skvěle a můžeme snad jen doufat, že příští rok bude trochu větší účast, a že zde opět uvidíme i více závodníků z Olomouce nebo někoho z Frýdlantu.

Bc. Rostislav Salamon