MČR v Indoor Skydivingu – jak jsou Češi připraveni na MS v Montréalu?

Kdo v sobotu 29. dubna dorazil do pražské Hurricane Factory, nelitoval. Po celý den zde totiž probíhalo mistrovství otevřené České republiky v indoor skydivingu. Kromě klasických čtyřkového formačního skydivingu se soutěžilo i v moderních dynamických skupinových i sólových disciplínách.

Celkem 10 soutěžních kol – tzv. vstupů absolvovali během dopoledne účastníci mistrovství ve formačním skydivingu – FS 4-WAY. Zde se v klasické parašutistické poloze „na břiše“ snaží čtyřčlenné týmy v limitu 35 vteřin zalétat co nejvickrát předem vylosovanou sekvenci formací. V pokročilých kategoriích je navíc přesně definován i přechod mezi jednotlivými formacemi. Ve třech výkonnostních kategoriích soutěžilo celkem 15 týmu, včetně dvou slovenských. Titul v nejprestižnější a nejlépe obsazené kategorii AAA obhájil tým Bad Boys, i když druzí HF Chicks vyrostli za poslední rok ve zdatného konkurenta.

AAA: 1. Bady Boys 214 bodů, 2. HF Chicks 203, 3. HF Flying Circus 182 (kompletní výsledky)
AA: 1. Skydive University Slovakia 203, 2. HF Cubs 185, 3. HF Flies 155 (kompletní výsledky)
A: 1. Mirek Team 162, 2. Mimozemky 162, 3. HF Wings 151, 4. HF Blue – dětský tým – 90 (kompletní výsledky)

Opravdovou lahůdkou jsou dynamické a umělecké disciplíny, při kterých je využíván prostor celého tunelu. Účastníci mistrovství ČR absolvovali celkem pět vstupů.

V juniorské sólové kategorii si to ve freestylu rozdali o vítězství dva junioři – Čech Tobiáš Chaloupka a teprve desetiletá Polka Krysia Wnuk. Oba předvedli nádhernou podívanou, ze které vítězně vyšel Tobiáš Chaloupka (výsledky zde).

Mistry České republiky v „začátečnické“ kategorii dvojic 2-WAY DYNAMICS se stala domácí dvojice HF Star Team (výsledky zde).

V profesionální kategorii dvoji 2-WAY DYNAMICS si suverénním způsobem dokráčela pro titul česká dvojice HF Honza a Čestmír. Stříbro získala dvojice Flyspot Elementals z Polska a bronz si odvezli čeští žraloci The Sharks (výsledky).

Mráz po zádech běhal při sledování kategorie 4-WAY DYNAMICS. Pro zlato si po těsném souboji se stříbrnými Old Mates dolétali úřadující vicemistři světa Mad Ravens. Bronz získali HF 4-way.

Televize airZone.TV připravuje z této akce desetiminutovou reportáž, která bude mít premiéru v pátek 5. května ve 20 hodin.

Miroslav Oros, airZone.TV

Oficiální webové stránky Mistrovství světa v Indoor Skydivingu 2017.